NHL draften 2018

Hockeysäsongen är över men förberedelserna inför nästa säsong är redan i full gång. Det innebär att NHL-draften börjar närma sig. Den 22-23 juni är det dags att drafta spelare inför kommande säsong.

Svenskt namn i topp

Som vanligt är det flera svenska namn som finns med inför draften men det är framförallt ett namn som imponerat riktigt starkt, nämligen artonåringen Rasmus Dahlin som idag är back i Frölunda. Han har gjort en riktigt bra prestation och visat att han verkligen hör hemma hos eliten. Hans prestation är så bra att han förväntas gå först i första draft vilket skulle innebära att det är Buffalo Sabres som draftar honom. Skulle Dahlin gå som etta är han den andra svensken i historien som gör det, den enda som tidigare gjort det är Mats Sundin. Men även om Dahlin sticker ut mycket bland spelarna finns det såklart många andra spelare som är högst intressanta för NHL-spel. En till svensk som förväntas ligga på topp tio listan är Adam Boqvist, back i Brynäs. Dessutom finns också svenskamerikanen Oliver Wahlström på topp tio, som spelar i USA som forward.

Fler svenskar på listan

Andra svenskar som förväntas finnas med på topp femtio inför draften är Isac Lundeström (Luleå), Rasmus Sandin (Sault Ste. Marie), Jacob Olofsson (Timrå), Jonatan Berggren (Skellefteå), Filip Johansson (Leksand), Adam Ginning (Linköping) och Filip Hållander (Timrå).

Kikar man nedanför topp femtio finns ytterligare ett par svenska namn och dessa är Nils Lundkvist (Luleå), Albin Eriksson (Skellefteå), Olof Lindbom (Djurgården), Axel Andersson (Djurgården), Oscar Bäck (Färjestad) och David Gustafsson (HV71).