Svensk förlust trots storspel av Victor Fasth

By 15 December, 2017 Nyheter No Comments
sverige ryssland hockey

Sverige fick ingen drömstart av Channel One Cup efter att ha förlorat första matchen mot hemmanationen Ryssland. Mot ett hemmastarkt landslag – som spelar under neutral flagg under OS – blev det förlust med 3-1 trots en bra insats av målvakten Viktor Fasth.

OS ligger runt hörnet och den första truppen har fastställts. I Channel One Cup i Ryssland blev det förlust i premiären mot hemmanationen Ryssland. Channel One Cup är den sista turneringen inför OS i Pyeongchang i Sydkorea och Tre Kronor fick en lovande start när Fredrik Pettersson gav Sverige ledningen efter nio minuter i den första perioden. Forwarden från schweiziska Zürich sköt iväg ett välriktat skott direkt efter tekning.

Ryssland vann komfortabelt

Ryssarna steppade dock upp sitt game efter målet och vände matchen ganska komfortabelt med tre mål. Efter matchen var tränaren Rikard Grönborg inte allt för besviken men påpekade att det finns en hel grejer att fila på inför OS i Sydkorea.

– Det var ett perfekt läge att tittat på spelarna i olika miljöer. Det var många saker som jag tyckte att vi gjorde bra idag. All heder till vår insats men det finns också mycket som måste göras bättre, sa Rikard Grönborg till C MORE.

Felfritt spel i numerärt underläge

För de som drömmer om en plats i OS-truppen är Channel One Cup sista chansen att visa upp sig. Några som knappast har minskat sina chanser är spelarna som var inne vid box play. Sverige lyckades nämligen döda samtliga sex ryska power play vilket tränaren Grönborg naturligtvis var nöjd med.

– Vårt spel i boxplay är mycket bra, vi dödar många utvisningar genom att ligga i skottlinjerna och göra ett bra jobb i egen zon och framför eget mål, säger Grönborg.
Backen Johan Fransson offrade sig kanske mest när han täckte ett skott med foten under numerärt underläge. Fransson tvingades därefter att lämna matchen.

– Det är säkert en blödning och vi vill inte riskera någonting nu, uppdaterade Grönborg för C More.