SHL säsongen 2019

By 14 November, 2018 Nyheter No Comments

Snart är sommaren över och SHL säsongen 2018/2019 är snart igång! Lagen i SHL har format sina trupper och än finns det fler värvningar som kan göras innan transferfönstret stänger.

Nykomlingar och favoriter

Timrå är nykomlingar och ser ut att få det tufft under 2019. SHL är ingen lätt serie och man får se till att spela till sig poäng tidigt för att undvika kval. Säsongen är lång och med alla tuffa matcher krävs det en bra start.

Favoriter är på förhand framförallt regerande mästarna Växjö Lakers. Laget har varit överlägset förra säsongen och förväntas även denna säsong vara ett topplag om inte vinna serien igen. Man har i Växjö tappat Eric Martinsson, Robert Rosén och stora talangen Elias Petterson. Hur frånvaron utav dessa spelare påverkar laget återstår att se. Värt att tillägga är att man inte legat på latsidan i och med värvningen av Niclas Burström. En spelare som var en av ligans bästa spelare innan flytten till KHL. Även Roman Horák har tillkommit som tidigare spelat i NHL.

Frölunda är även dem ett lag att hålla koll på! Spelaromsättningen har varit nästintill obefintlig och ledarsidan är kvar och solid. Helt enkelt en stark trupp med bra ledare som går in för att revanschera sig. Tim Söderlund har man plockat in från Skellefteå som anses vara en stor talang. Prestigevärvningen inför säsongen 2018/2019 anses dock vara Chay Genoway som är kanadensisk OS-medaljör.