Brynäsforwarden får saftig bot efter domarpåhopp

By 24 February, 2016 Nyheter No Comments

westerholmDet var under hemmamatchen mot Karlskrona i början av februari som Ponthus Westerholm, 24, drog på sig ett matchstraff för spearing i samband med en närkamp. Inför matchstraffet hade Brynäs en behaglig 2-0 ledning, man spelade tight och lyckades hålla undan gästande Karlskrona, matchen slutade 2-1 till hemmalaget.

Inte första gången det händer

Efter matchen var 24-åringen riktigt förbannad och domaren Morgan Johansson fick utstå en hel del kritik.
– Jag tycker att det är pinsamt. Vi har haft Morgan Johansson ett par matcher nu och jag tycker att han är Sveriges sämsta domare, sa Westerholm strax efter matchen.

Det här är inte första gången Johansson blir sågad för sin domarinsats. Bland annat så har även Dick Axelsson kallat honom för “Sveriges sämsta domare”. Frölunda har också haft sina dispyter med Johansson, 2012 krävde dåvarande tränaren Kent Johansson domare Johanssons avgång efter en ytterst skev domarinsats. I samma veva lämnade även Frölundas supporterförening “Goa Gubbar” in en egen anmälan mot Morgan Johansson. Det har minst sagt varit blåsväder kring Johansson de senaste säsongerna.

 

Ångerfull – Slipper inte undan straff

I efterhand har forwarden valt att be om ursäkt och sa följande i en intervju med Gefle Dagblad:
– Det var onödigt sagt. Jag ångrar det och kommer kontakta honom och be om ursäkt.

Westerholm straffades direkt med en matchs avstängning i samband med matchstraffet. Nu kommer det dock nya uppgifter om ytterligare bestraffning. Enligt uppgifter har förolämpningen av Morgan Johansson tagits upp av SHL:s Disciplinråd, och det nya straffet kommer svida för Brynäsforwarden – böter på 25.000 kr.

Det återstår att se huruvida Westerholm tar boten, kanske hade det räckt med 1 matchs avstängning?